Zuid Afrika   Home                  
Jan Azier fotografie
     
.....

Johannesburg is het startpunt van deze reis, vandaar vliegen we naar Mozambique (Inhambane). Ons doel van dit deel van de reis is, duiken met walvishaaien en manta's. Het weer zit niet mee, er staat een harde wind die de golven van de Indische oceaan meters hoog opstuwt. Hierdoor is het zicht slecht en zien we in een glimp slechts enkele exemplaren walvishaaien, manta's worden er helemaal niet gespot. In het tweede deel van de reis, duiken we bij de Zuid Afrikaanse kust van Kwazulu Natal. Duikplaatsen Aliwal Shoal en Shelly beach, waar we ontmoetingen hebben met een school hamerhaaien, een grijze rifhaai en zandtijgerhaaien. Bij Shelly Beach vertrekken we met de Zodiac vanaf de monding van de Umkamaas rivier. Door de hoge branding heen varen we ver open zee op. Daar duiken we met een grote groep schemerhaaien en oceanic blacktips. Het laatste deel van de reis gaat naar de Kaap. Vanaf het strand bij de Boulders in Simonstown lopen we langs de pinquin kolonie om te duiken tussen het kelp van Valsbaai.

  zandtijgerhaai jan azier ..... schemerhaai jan azier .... zeehonden dyerisland jan azier .... kelp de kaap jan azier .... de kaap jan azier .... de kaap jan azier .... pinquins bij de boulders jan azier      
  .....                            
        pinquin de kaap jan azier      
                 
    schemerhaai jan azier     jachtluipaard jan azier      
                 
    dusky shari jan azier     leeuw zuidafrika jan azier      
                 
    duskyshark jan azier     giraffe zuidafrika jan azier      
       
  dusyshark jan azier   black mamba jan azier
         

Beweeg de muis over de kleine afbeeldingen om een grote foto te zien. (Let op melding bovenaan website soms moet voor deze optie eerst geblokkeerde inhoud worden toegestaan!).